Koor

Between Two Rivers is opgericht op 26 juni 2002.

Wij zijn een vrouwen barbershopkoor (Ladies Barbershop Harmony Chorus), een enthousiaste groep die streeft naar een juiste mix van zangkwaliteit en goede sfeer.

Er zijn momenteel ongeveer 35 vrouwen lid.
De leden komen uit de wijde regio rondom Elst van Arnhem tot zuidelijk van de Waal, uit Cuijk en Boxmeer.
Ons koor is aangesloten bij Holland Harmony, Dutch Association of Barbershop Singers. Deze landelijke organisatie vertegenwoordigt de Nederlandse barbershopkoren en organiseert allerlei activiteiten die het barbershop zingen bevorderen.
Onze dirigent is Bram Versteegen.
Wij treden door het jaar heen graag op op festivals, markten en feesten.

Barbershop wordt gezongen zonder begeleiding van instrumenten (a capella). De akkoorden zijn snel herkenbaar doordat elke noot van een song wordt gezongen als vierstemmig, harmonisch akkoord. Typisch kenmerk is ook dat de op één na hoogste stem (lead) de melodie zingt. Deze stem gloort tussen de andere door.

Daarboven zet de tenor een tweede stem neer. De bass geeft het geluid een solide ondergrond met een donkere, ronde klank. De baritone kleurt het ene moment met de lead, het volgende moment meer met de bass.
Samen produceren ze met hun speciale sound welluidende akkoorden, ringing chords waarin nog eens allerlei boventonen te horen zijn, alsof er minstens vijf stemmen klinken.

Even typisch als de klank is de expressie. Met gebaren en lichaamstaal ondersteunen we de tekst, de bedoeling en de sfeer van de song. Dat kan weer uitmonden in regelrechte show, leuk om naar te kijken.